Exact Globe en Synergy Connectiviteit
en Integratie met de rest van de wereld.

Veilig data uitwisselen

Philipine, COO Arvenza

De digitale transformatie vereist een hoge mate van connectiviteit tussen softwaresystemen. Met het APPRX koppelingenplatform maakt Arvenza de software van Exact Globe en Synergy mega communicatief naar de buitenwereld toe en weer terug. “Zie het als een Zwitsers zakmes aan tools die we op maat configureren en relatief snel kunnen inzetten”, zegt Philipine Vinke, directeur operations bij Arvenza. In deze blog delen we een aantal voorbeelden. 

Veel handels- en productiebedrijven maken naast Exact gebruik van aanvullende softwaresystemen. Vaak kunnen die systemen niet met standaard koppelingen optimaal gekoppeld worden aan Exact Globe of Synergy. Een optimale data-overdracht over en weer is echter cruciaal voor een geolied werkproces. APPRX is een eigen ontwikkeling van Arvenza samen met een partner en bedoeld om wél die optimale connectiviteit te bereiken. “Met het platform kunnen we buiten de standaard hokjes om kleuren, maar wel volledig gevalideerd. Met dank aan onze meer dan 20-jarige Exact-expertise”, stelt Philipine. 

Flexibel in bestandsformaten

Specifieke werkstromen aanmaken in Exact Synergy of in Exact Globe specifieke taken uitvoeren die vanuit het standaard pakket niet mogelijk zijn, met APPRX van Arvenza gaat er een wereld voor je open. “Voor een grote vervoersregisseur hebben we met APPRX een koppeling gebouwd die data (orders) vanuit een ander softwaresysteem valideert en omzet naar een standaard template voor een naadloze uitwisseling met Exact Globe”, legt Peter-Jan de Gouw uit, consultant bij Arvenza. “Daarbij zorgen we ook voor de mapping en is het mogelijk om de uitwisseling volgens een bepaalde frequentie plaats te laten vinden. Bijvoorbeeld iedere minuut of slechts één keer per dag.  Wij  zorgen uiteraard voldoende processorkracht. Met weer een andere koppeling tonen we de openstaande posten in Globe in hun vervoerssoftware. We mappen de data vanuit Globe, cachen die in APPRX, anonimiseren deze indien nodig, en sturen het door naar de vervoerssoftware. Dit voorbeeld toont aan dat we niet alleen de koppeling verzorgen, maar ook caching van data.” 

Eenheden Uitwisselen

Met APPRX is Arvenza dus heel flexibel in het maken van koppelingen en het uitwisselen van data in verschillende formaten. Peter-Jan geeft nog een voorbeeld van hoever Arvenza kan gaan met APPRX. “Recent hebben we een koppeling gebouwd om orders uit te wisselen tussen WooCommerce en Exact Globe. Dat is op zich niet heel spannend, maar wat deze koppeling juist zo bijzonder maakt is dat binnen de koppeling logica plaats vindt.  Woocommerce geeft de mogelijkheid om variabele artikelen in te geven.  Deze klant verkoopt zowel artikelen per ons als per kilogram, terwijl in Globe alles per kilogram wordt geregistreerd. De koppeling rekent alles om en zorgt voor een eenduidige input over en weer.”  

Intelligentie

Ook voor ‘houdbare’ producten is APPRX uitermate geschikt. “Een koper bestelt aan de voorkant een product, maar jij bepaalt volgens je eigen regels uit welke voorraad wordt geput, bijvoorbeeld rekening houdend met THT en de diverse batches, verwachte voorraad of toegewezen voorraden Die intelligentie bieden we met APPRX. En als de voorraad een bepaald minimum niveau bereikt, gaat er een melding uit of genereren we automatisch een inkooporder richting leverancier. De mogelijkheden zijn enorm.” 

Data-ecosysteem

Met APPRX helpt Arvenza mee aan het bouwen van je eigen ecosysteem. “Processen zijn nooit standaard. Waarom zou je dan genoegen nemen met standaard koppelingen die eigenlijk net niet het gewenste resultaat bereiken”, zegt Philipine. “We zijn heel ver gegaan voor een internationale handelsondernemering. Daar sturen we EDI berichten naar het externe warehouse via Apprx, onafhankelijk van welk formaat dan ook. Ook faciliteren we B2B webshops, inclusief prijslijsten en orderguides. Onlangs hebben we ook het onboardingsproces via een extern webform met VIES controle gemaakt.” 

“Via APPRX kunnen we standaard en niet-standaard koppelingen vrij eenvoudig maken, uitbreiden en bijschaven om wél het maximale resultaat te behalen. En waarbij je als klant ook zelf aan de knoppen kunt draaien om bijvoorbeeld die ene uitzondering toch het proces in te sturen.”  

Oplossingen

E-commerce met Exact Globe

Projecten

Beheer

APPRX

Support

Blog

Supportcontracten

24/7 Support

Contact

De Brand 10 - 19
3823 LH, Amersfoort

© 2024 Arvenza