Altijd ‘in control’ met software van Exact

Arvenza faciliteert digitale transformatie van Peti Protein

Philipine, COO Arvenza

De digitale transformatie

In de complexe wereld van voedselproductie zijn voorraadbeheer, batchtracking en de naleving van voedselveiligheidsnormen essentieel. Maar ja, dan moet je dat wel allemaal kunnen managen. En al helemaal als je, zoals Peti Protein, ook nog flink gaat opschalen met een tweede locatie. Reden voor de specialist in het produceren van hoogwaardige eiwitproducten om contact te zoeken met Arvenza. De Exact-reseller hielp op zijn beurt met de digitale transformatie van de bedrijfsvoering, zodat Peti Protein sindsdien nóg efficiënter is gaan werken, met name in het beheer van voorraden, batches, THT (Tenminste Houdbaar Tot) en het managen van eventuele recalls.

Peti Protein verwerkt melkpoeders voor de voedsel- en feedindustrie. “Dit doen wij voor verschillende opdrachtgevers vanuit inmiddels twee locaties”, begint Herrald van Roekel, directeur van Peti Protein. “Grondstoffen komen bij ons binnen, worden opgeslagen en bemonsterd. Zodra een opdrachtgever een productieorder bij ons inschiet, gaan wij op basis van het aangedragen recept een mengsel maken, dat wij ook weer opslaan als halffabricaat of eindproduct.” Met de bouw van een tweede productieplant vond Peti Protein het hoog tijd om de bedrijfsvoering eens goed tegen het licht te houden en serieuze stappen te gaan maken in het digitaliseren van de vele processen. “Op advies van onze IT-partner hebben we Arvenza in de arm genomen. Zij hebben onze wensen in kaart gebracht en kwamen vrij snel met een concreet voorstel.

Inzicht zoals nooit tevoren

Arvenza is, net als wij, een platte organisatie en vooral ook een partner die met ons meedenkt en vragen kan beantwoorden, weet Herrald inmiddels uit ervaring. “Wij zijn in vrij korte tijd opgeschaald van een relatief klein bedrijf naar een serieuze organisatie. De uitdaging zat hem vooral in het maken van een professionaliseringsslag. De voorraadadministratie is bijvoorbeeld in het beheer best een uitdaging, gezien het feit dat we niet alleen voorraadhoudend zijn, maar ook op receptuur produceren. Onze processen zijn in die zin weer net wat anders dan gebruikelijk bij voedselverwerkende bedrijven. Daarin helpt de software van Exact ons heel goed. Het biedt ons inzichten en controle over onze voorraden, productiebatches en voedselveiligheid, zoals nooit tevoren. We kunnen bemonsteren, verplaatsen, produceren, op voorraad houden van eindproducten en halffabricaten. Het is een verademing om dagelijks hier controle over te hebben.”

Arvenza ging dan ook niet over één nacht ijs bij het opzetten van de Exact-omgeving voor Peti Protein. “De experts van Arvenza zijn hier bij wijze van spreken kind aan huis. Ze hebben zich ingeleefd in onze organisatie en kennen iedereen persoonlijk. De lijntjes zijn kort”, zegt Herrald. “En we ontlopen elkaar ook niet als het wat complexer wordt. Juist dan moet je er samen voor staan en gaan. En dat vraagt om een leverancier die zich als partner opstelt en die zich verantwoordelijk voelt. Dat hebben we bij Arvenza wel gevonden.”

Oplossingen

E-commerce met Exact Globe

Projecten

Beheer

APPRX

Support

Blog

Supportcontracten

24/7 Support

Contact

De Brand 10 - 19
3823 LH, Amersfoort

© 2024 Arvenza